23Lekkerinbeeldlowres3

De Moestuin visie op eten

De Moestuin is een sociale onderneming (lees meer) in het groen die mensen in verbinding brengt met de tuin en met elkaar. Eten vinden wij heel belangrijk. Want wat en hoe je eet heeft niet alleen impact op je eigen gezondheid maar ook op die van dat mooie stukje grond waar we met z’n allen op leven. Dat klinkt groot maar betekent volgens ons vooral zo vers, duurzaam en lokaal mogelijk eten.


Onze visie in het kort:

  • Biologisch. Onze tuin, winkel en horeca zijn 100% biologisch.

  • Lokaal. Wij hanteren de kortste keten tot de consument (hallo zelfoogsters!), werken zo veel mogelijk met producten uit eigen tuin en uitsluitend met producten van het seizoen, zodat niets van ver hoeft te komen.

  • Duurzaam. Wij hebben 100% vegetarisch als uitgangspunt en proberen bij alles wat we doen onze footprint zo klein mogelijk te houden.

  • No waste. Wij doen ons uiterste best zo min mogelijk te verspillen door een modulair cateringaanbod en ook het mínder bekende deel van groentes te gebruiken. Ook inleggen en fermenteren helpt hierbij. Van de groenten die over zijn maken wij onze dagelijkse personeelssoep en de dieren worden verwend met de laatste restjes.

  • Vegan & allergievriendelijk. Uit duurzaamheidsoverwegingen is ons aanbod 75% veganistisch en we lopen graag een stapje harder om voor iedereen eten bij De Moestuin mogelijk te maken.

  • Lekker. Natuurlijk. Eten met oog voor de planeet op de Moestuin-manier is geweldig lekker en verrassend.