Actueel
terug Meer over
boerenkool

Boerenkool niet helemaal puur oosters

Hoofgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

boerenkool

aardappelen

zout

2 ons jonge komijnekaas

1 ons gepelde ongezouten pinda’s

melk

potje Amsterdamse uien

1 rookworst

 

Bereidingswijze

  • Maak de boerenkool-stamppot zoals altijd (kooktijd ca. 30 minuten)
  • Snijd 2 ons jonge komijnekaas (Jonge Leidse) in dobbelsteentjes (0,5 cm)
  • Neem 3 eetlepels gepelde, ongezouten pinda’s en hak ze fijn of laat dat doen door de blender
  • Roer, zodra de boerenkool gestampt is, de kaasblokjes en de pinda erdoorheen tot de kaas gesmolten is
  • Maak als je wilt smeuïger met een beetje melk of crème fraîche
  • Serveer hier Amsterdamse (gele) zoetzure uitjes bij. En als je wilt een rookworst

 

Lijkt het je leuk om zelf de ingrediënten te oogsten van onze recepten? Kijk dan eens bij de informatie over ons zelfoogstabonnement. Zelfoogsten: wel de lusten, niet de lasten van een moestuin!


Terug naar overzicht
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging