Actueel
terug Meer over
verveine

Crème brûlée met verveine

nagerecht voor 4 personen

Ingrediënten

150 ml melk

150 ml slagroom

60 gram rietsuiker

2 eetlepels verveine

3 eierdooiers

extra rietsuiker voor het caramellaagje.

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 120 graden.
  • Breng de melk, slagroom, helft van de suiker in een steelpan op het vuur net tegen de kook aan.
  • Doe de verveine in een thee ei.
  • Hang het thee ei in de steelpan.
  • Laat de verveine er in ongeveer 10 minuten in trekken.
  • Neem de pan van het vuur, verwijder het thee ei,
  • Klop in een kom de dooiers los.
  • Doe de rest van de suiker bij de dooiers.
  • Giet er een scheutje hete melk bij.
  • Klop het geheel goed door,
  • Giet onder voortdurend roeren het eimengsel in de pan.
  • Verdeel alles over vier lage ovenvaste schaaltjes.
  • Plaats deze schaaltjes in een grote ovenschaal.
  • Vul de ovenschaal met water totdat de schaaltjes voor tweederde in het water staan.
  • Laat het geheel ongeveer 50 minuten garen in de oven.
  • Check met de vinger of de bovenkant is gestold, maar nog wel makkelijk meegeeft.
  • Neem de schaaltjes uit het water en laat ze helemaal afkoelen.
  • Zet ze in de koelkast tot het moment van gebruik.
  • Dep dan het vocht eraf met keukenpapier.
  • Bestrooi met een dun laagje rietsuiker.
  • Smelt de suiker onder een gloeiend hete grill, tot een knapperige bruine laag.
  • Tip: Schenk er een lekkere kop thee bij.

Terug naar overzicht
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging