Actueel
terug Meer over
pastinaak

Pastinaak-tijmboter op boerenbrood

bijgerecht


Ingrediënten voor ongeveer 10 - 15 boterhammen

1 groot laurierblad

4 takjes verse tijm (of een theelepeltje gedroogd)

3 kleine (15 cm lang) pastinaken of een groter equivalent

een theelepel zeezout

100 gram roomboter

zo gewenst: 1 theelepeltje Ras El Hanout medium (Marokkaanse specerijenmix)

 

Bereidingswijze

  • Schil de pastinaken, snijd ze in ongeveer gelijke stukken (2 cm³), zet ze net onder water in de pan met de laurier en de tijm.
  • Breng aan de kook, voeg het zeezout toe en laat 8 minuten zacht koken met een deksel op de pan.
  • Van het vuur, zonder deksel nog 10 min. laten staan.
  • Afgieten, laurier en takjes verwijderen, af laten koelen en pureren met de staafmixer.
  • De zachte boter er door prakken/spatelen.

De smaak is nu wortelzoet-kruidig; met de specerijenmix komt er iets meer nagel in het kruidige. Lekker met: een gerijpte geitenkaas, komijnekaas, of Munster


Terug naar overzicht
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging