Actueel
terug Meer over
winterpostelein

Soepje van winterpostelein met noordzeegarnaaltjes

Voorgerecht voor 4 personen

ingrediënten

750 gr winterpostelein
2 aardappelen
2 tenen knoflook
1,5 L visbouillon (of groentenbouillon)
1 blaadje laurier
1 dl witte wijn
1 eetlepel gembersiroop
2 dl koksroom
1 desertlepel mosterd
100 gr. noordzeegarnalen (optioneel)

 

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snij ze in grove stukken, doe ze in een pan met de bouillon, knoflook, laurier, witte wijn, gembersiroop, peper en zout. Kook dit ongeveer 30 min. Voeg de winterpostelein toe, laat aan de kook komen en kook een minuutje door. Pureer de soep met een staafmixer. Als je een hele gladde soep wil kan je hem nog door een zeef halen. Meng de koksroom met de mosterd en klop dat op. Serveer de soep met de garnaaltjes erin en schep de mosterdroom erbovenop.

 

Lijkt het je leuk om zelf de ingrediënten te oogsten van onze recepten? Kijk dan eens bij de informatie over ons zelfoogstabonnement. Zelfoogsten: wel de lusten, niet de lasten van een moestuin!


Terug naar overzicht
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging