Actueel
terug Meer over
waterkers

Waterkerssalade met peer en blauwe kaas

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

2 kroppen sla

zakje waterkers

50 gram halve walnoten

1 eetlepel witte wijnazijn

2 eetlepels walnotenolie

verse zwarte peper

3 rijpe peren

eetlepel citroensap

150 gram Gorgonzola.

 

Bereidingswijze

  • Haal de grove buitenste bladen van de kropsla, scheur de rest in grove stukken en was die samen met de waterkers
  • Laat uitlekken en drogen
  • Doe sla, waterkers en walnoten in een grote kom
  • Klop een dressing van witte wijnazijn, walnotenolie en wat peper en zout
  • Schil de peren, snijd ze in vieren in de lengterichting en haal de klokhuisstukken weg
  • Schep ze door de citroensap
  • Meng de peer en de in blokjes gesneden blauwe kaas door de salade
  • Schep de dressing erdoor.

Met een notenbrood erbij heb je er een aardige maaltijd aan. Probeer ook eens met appel en blokjes feta met wat zout erover gestrooid.

Meer informatie over waterkers


Terug naar overzicht
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging