Actueel
terug Meer over
courgette

Gemarineerde courgette

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

500 gr. kleine courgettes

2 tenen knoflook

peterselie

rode peperkorrels

olijfolie extra virgine

wijnazijn

 

Bereidingswijze

Marineren kost tijd dus altijd ruim voor de maaltijd aan de slag.

  • Snijd de uiteinden van de courgettes, was ze, dep ze droog en snijd ze in schijfjes
  • Bak de schijfjes in zonnebloem-olie goudbruin aan beide zijden, op een hoog vuur
  • Bestrooi ze met zout en leg ze op een schaal om af te koelen
  • Leg ze vervolgens in lagen en breng elke laag op smaak met een mengsel van fijngehakte peterselie en knoflook, wat versgemalen rode peper, wat wijnazijn en olijfolie
  • Laat minimaal 6 uur marineren en serveer op kamertemperatuur als voorafje met stokbrood of ciabatta

Terug naar overzicht
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging