DSCN 111870844381

Alle recepten met zuurkool

Zuurkool en gerookte tempé

Hoofgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

750 gr. zuurkool

2 uien

2 teentjes knoflook

1 eetlepel zonnebloemolie

4 kruidnagelen

een snufje nootmuskaat

7 jeneverbessen

10 korianderzaadjes

een halve theelepel komijnpoeder

2,5 dl bier

300 gr. gerookte tempé

 

Bereidingswijze

  • Pel uien en knoflook, en hak ze fijn
  • Doe de olie in een pan en bak ui en knoflook aan
  • Wacht even tot de geur loskomt
  • Doe dan de zuurkool erbij, samen met kruidnagelen, nootmuskaat, zout, peper, gekneusde jeneverbessen, koriander, komijn, en het bier
  • Laat alles in ruim een half uur zachtjes gaar stoven (middelhoog vuur), met het deksel op de pan
  • Maak gekookte aardappelen
  • Snijd de gerookte tempé in plakjes, en bak of grilleer deze om en om.


Serveer zuurkool met de tempé en de gekookte aardappelen. Een lekkere mosterd past hier goed bij!