Actueel
terug Meer over
zuurkool

Zuurkool en gerookte tempé

Hoofgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

750 gr. zuurkool

2 uien

2 teentjes knoflook

1 eetlepel zonnebloemolie

4 kruidnagelen

een snufje nootmuskaat

7 jeneverbessen

10 korianderzaadjes

een halve theelepel komijnpoeder

2,5 dl bier

300 gr. gerookte tempé

 

Bereidingswijze

  • Pel uien en knoflook, en hak ze fijn
  • Doe de olie in een pan en bak ui en knoflook aan
  • Wacht even tot de geur loskomt
  • Doe dan de zuurkool erbij, samen met kruidnagelen, nootmuskaat, zout, peper, gekneusde jeneverbessen, koriander, komijn, en het bier
  • Laat alles in ruim een half uur zachtjes gaar stoven (middelhoog vuur), met het deksel op de pan
  • Maak gekookte aardappelen
  • Snijd de gerookte tempé in plakjes, en bak of grilleer deze om en om.


Serveer zuurkool met de tempé en de gekookte aardappelen. Een lekkere mosterd past hier goed bij!


Terug naar overzicht
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging