Alle recepten met rettich of rammenas
Rauwe toepassingen
Rauwe toepassingen
- Haal een stukje van de rettich af, schil dat en maak flinterdunne plakjes met kaasschaaf of dunschiller
- Klop een stukje (2-3 cm.) grof geraspte rettich door een vinaigrette (wijnazijn en olie, beetje zwarte peper en zout)
- Heerlijk bij zoete bietjes en slaharten
- Doe hetzelfde met een roomsaus (koud of warm) en serveer bij gerookte vis.
- Bij het inmaken (zoetzuur) van courgette en augurken, kun je per liter 2 plakken rettich van een halve cm dik toevoegen.
Gerookte makreel met paddestoelen en rettich
hoofdgerecht voor 3 personenIngrediënten
1 rettich
1 citroen
1 bakje kastanjechampignons
1 bosje peterselie
1 gerookte makreel
zout.
Bereidingswijze
- Koop een gerookte/gestoomde makreel, ontdoe van vel en graten, doe de vis in een schaal
- Doe een halve liter water in een pannetje, voeg van het sap van 1 citroen driekwart toe aan het water en breng aan de kook
- Hou de rest van het sap apart
- Maak driekwart bakje kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakjes
- Doe de champignons 3 tot 4 minuten in het kokende citroenwater. Schep ze eruit en laat uitlekken
- Rasp vier eetlepels rettich
- Hak twee eetlepels peterselie fijn
- Meng de paddestoelen en de rettich door de vis
- Sprenkel de rest citroensap erover en strooi er nog een beetje zout over. Nog eens mengen. Meng tenslotte de peterselie erdoor
- Geef er rijst bij .
Rammenas carpaccio met geitenkaas
Ingrediënten:
1 Rammenas
Olijfolie
Zout en peper naar smaak
Honing/agave siroop
Garnering:
Fijngesneden prei
Harde geitenkaas (plakjes geitenkaas)
Bereidingswijze:
Schil de rammenas, snij hem in plakken en leg op een boord. Giet honing en olijfolie er overheen. Verspreid over het bord de plakjes geitenkaas en garneer met de prei.