DSCN 111870844381

Alle recepten met appels

Hete bliksem

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

600 gram aardappelen (bijv. Junior)
500 gram appels (bijv. Zoete Bloemee),
1 grote ui
15 gram boter
peper en zout

 

Bereidingswijze

•  Schil de aardappels en snijd in stukken.
•  Pel de ui en snijd in ringen.
•  Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukken.
•  Kook aardappels, ui en appels in water met wat zout in ca. 20 minuten gaar.
•  Giet het kookvocht af en bewaar dit.
•  Stamp of prak (dan houd je nog wat appel in stukjes) de inhoud en maak het smeuïg met boter  en wat kookvocht.
•  Breng op smaak met peper en zout.
•  Het gerecht wordt gloeiend heet gegeten; dat ‘hete’ heeft dus niet met pepers te maken.
•  Als aanvulling kun je denken aan: piegelei, pittige saucijsjes, gehakt met Mexicaanse kruiden.