Actueel
terug Meer over
suikermais

Tortilla's met maiskolven

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

Maïskolven

4 maïstortilla’s

2 uien

3 ons rundergehakt

3 tomaten

komijn

cacao

peper en zout

blik kidney-bonen

potje zure room

2 ons geraspte kaas

krop sla

 

Bereidingswijze

  • Maïskolven: neem 1 kolf per persoon
  • Haal het blad en de draden (hooi) er af
  • Kook de kolven 5 tot 8 minuten in water zonder zout
  • Prik een kolf met de uiteinden tussen twee kaasprikkers
  • Serveer er een kommetje gesmolten boter met zout bij en lepel daar wat van over de kolf alvorens af te happen
  • Tortilla’s: koop een pak maismeel-tortilla’s (de Spaanse tortilla is een eier-aardappel koek)
  • Snijd twee uien grof en fruit ze in olie
  • Voeg 3 ons rundergehakt toe, bakken en zout en peper toevoegen
  • Snijd 3 tomaten in stukjes en voeg toe
  • Doe er 1 theelepel komijn doorheen
  • Even laten sudderen
  • Voeg een theelepel cacaopoeder toe en roer er doorheen. (De Maya’s cultiveerden ook de cocoa-struik, ons woord ‘chocola’ komt van ‘chacau haa’)
  • Open een blik kidney-bonen, spoel ze af in een vergiet
  • Bij het gehaktmengsel doen en laten sudderen
  • Naar smaak kan er nog paprikapoeder en cayennepeper bij
  • Rasp een kommetje met jong-belegen kaas, doe een potje zure room in een kom, maak een schaal met in repen gesneden sla (ijsberg is hier handig voor)
  • Zet op tafel
  • Warm de tortilla’s op in de magnetron of oven
  • Zet ook de pan met gehaktmengsel op tafel
  • Ieder heeft een tortilla op z’n bord ; smeer in met zure room, schep er gehakt-bonenmengsel op, daarop wat kaas, en daarop wat sla. Rol dat alles in de tortilla.

Terug naar overzicht
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging