Actueel
terug Meer over
komkommer

Komkommer-kippensoep

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

2 komkommers

1 knolselderij of een bosje bladselderij

boter

bloem

kippenbouillon

1 ei

creme fraiche

peper en zout.

 

Bereidingswijze

  • Koop twee komkommers, zo mogelijk een beetje dikke
  • Schil ze allebei en schep er balletjes uit - of steek er staafjes uit met een appelboor, en snijd de staafjes in stukken van 1 cm
  • Blancheer die stukjes in ruim (reeds) kokend water gedurende 2 minuten
  • Spoel ze daarna in een zeef af onder koud water. Zet apart
  • Als er al knolselderij is koopt u die en snijd 50 gram in kleine blokjes, die u tegelijk met de komkommer blancheert. Anders koopt u wat bladselderij
  • Zet op de restjes van de komkommer even de staafmixer, doe de prut in een zeef en pureer, bewaar het vocht
  • Maak 1 liter kippenbouillon warm
  • Smelt in een soeppan 30 gram boter en voeg al roerend 30 gram bloem toe
  • Blijf roeren tot een glad mengsel ontstaat. Laat dit op een laag vuur in 3 minuten gaar, maar niet bruin worden
  • Giet er langzaam ! en al roerend de kippenbouillon bij en breng aan de kook
  • Voeg de geblancheerde groenten toe en evt. een eetlepel fijngesneden bladselderij. Laat dit op een laag vuur 30 minuten koken
  • Laat de laatste paar minuten een halve deciliter gezeefd komkommervocht meekoken
  • Klop voor het serveren 1 eierdooier los met een halve dl creme fraiche, en roer daar een paar eetlepels warme soep door
  • Doe het vuur onder de pan uit
  • Roer het mengsel door de soep
  • Breng op smaak met peper en zout.

Terug naar overzicht
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging