DSCN 111870844381

Alle recepten met knolselderij

Gebakken knolselderij

Bijgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

1 knolselderij

4 eetlepels olie

1 ui in dunne plakken gesneden

1 theelepel zout

1 theelepel kerrie-poeder

1 flinke eetlepel fijngesneden peterselie.

 

Bereidingswijze

  • Schil en was de knol, droog hem af en snijd er dan plakken van ongeveer een halve cm dik van
  • Verhit 3 tot 4 eetlepels plantaardige olie in een koekenpan (voor meer personen 2 pannen)
  • Leg de plakken erin en laat ze op een hoog vuur lichtbruin worden
  • Doe dan de ui erbij, doe een deksel op de pan en draai het gas laag
  • Laat de knolselderij in 15-20 minuten zachtjes gaar stoven; ze moet zacht worden maar toch nog ‘beet’ hebben
  • Strooi het zout en de kerriepoeder erop
  • Deksel van de pan en vuur weer hoog alles nog even opbakken
  • Doe alles in een verwarmde schaal en strooi de peterselie erover
  • Eet er gekookte aardappelen en b.v. gebakken saucijzen bij.