Alle recepten met chinese kool
Chinese kool met banaan en kokos
hoofdgerecht voor twee personenIngrediënten
1 theelepel honing
6 eetlepels walnootolie
1 tot 2 eetlepels citroensap
peper en zout naar smaak
garnering: 2 eetlepels gemalen kokos, een paar takjes munt, 1 kiwi
Bereidingswijze
- Halveer de kool en spoel af in koud water
- Laat de kool goed uitlekken en snijd de kool in flinterdunne reepjes
- Snijd de appels in blokjes en de banaan in plakjes
- Schep het fruit door de kool
- Klop de dressing van de ingrediënten en schep deze door de salade
- Rooster de kokos in een droge koekenpan goudgeel en strooi die over de salade
- Garneer de salade met muntblaadjes en schijfjes kiwi
Chinese kool – notensalade
hoofdgerecht voor twee personen
Ingrediënten
½ Chinese kool
4 eetlepels walnootolie
1 eetlepel wijnazijn
1 eetlepel appeldiksap
versgemalen peper
40 gram noten naar keuze
handje rozijnen
Bereidingswijze
- Spoel de Chinese kool af en snijd deze in dunne reepjes
- Klop de dressing van de overige ingrediënten en schep die door de kool
- Bak de noten rondom goudbruin in een scheutje olie
- Verdeel de rozijnen met de noten over de sla
- Serveer de salade bijvoorbeeld met gebakken aardappelen, appelmoes en een (bio)burger.
Chinese kool met kummel
hoofdgerecht voor twee personenIngrediënten
500 gram aardappelen
500 gram Chinese kool
35 gram boter
zout
1 dl melk
1 ui
1 eetlepel kummelzaad
olie
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen, giet ze af en stamp ze fijn
- Voeg boter en zout toe en roer scheut voor scheut melk erdoor tot een luchtige, maar stevige puree
- Was de Chinese kool in koud water, laat uitlekken en snijd in flinterdunne reepjes
Fruit de ui en kummel in de olie - Schep de ui, kummel en de koolreepjes door de hete aardappelpuree
- Voeg voor variatie 200 gram gebakken champignons of 100 gram uitgebakken spekblokjes toe.
Chinese kool en tempeh in pindasaus
hoofdgerecht voor twee personenIngrediënten
150 gram tempeh
1 Chinese kool
2 el Tamari of zoute ketjap
2 el citroensap
1 ui in ringen gesneden
half bouillonblokje
1 teen knoflook
1 tl sambal of naar smaak 1 tl rietsuiker
5 el pindakaas
olie
Bereidingswijze
- Snijd de tempeh in blokjes snijden en marineer deze 30 minuten in 4 eetlepels water met de tamari en het citroensap
- Was de kool, snijd deze in repen en laat uitlekken
- Bak de uiringen goudbruin in hete olie, schep ze uit de pan en houd ze apart
- Bak de tempehblokjes in dezelfde olie rondom bruin en haal ze uit de pan
- Voeg de kool toe met het bouillonblokje en wat water
- Smoor beetgaar onder af en toe omscheppen
- Meng knoflook met sambal, suiker en pindakaas en bak dit even in wat olie
- Roer het daarna los met wat water
- Schep kool, pindasaus en tempeh door elkaar en garneer het met de ui
- Serveer het gerecht met bijvoorbeeld rijst of couscous.