Actueel
terug Meer over
spinazie

Uit de kloosterkeuken: spinazie-pannenkoek

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

Pannenkoekenmeel

250 gram spinazie

4 grote eieren

150 gram geraspte kaas

boter

1 ui

2 tenen knoflook

300 ml melk

bloem

peper,

zout

nootmuskaat.

 

Bereidingswijze

  • Maak 6 tot 8 dunne pannenkoeken (flensjes).
  • Was en snijd de verse spinazie grof.
  • Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze fijn.
  • Zet de geraspte jongbelegen kaas klaar.
  • Smelt 3 eetlepels boter in een pan en fruit daarin de fijngehakte ui (niet bruin worden).
  • Voeg al roerend 2 fijngehakte teentjes knoflook toe en daarna de spinazie.
  • Laat de pan ongeveer 2 minuten afgedekt staan, tot de bladmassa geslonken is.
  • Vlam uitdraaien.
  • Maak een roomsausje: Warm de melk op. Smelt 3 eetlepels boter, voeg al roerend 3 eetlepels bloem toe, roer de klonten weg. Voeg al roerend de warme melk toe en tenslotte wat zout, peper en een mespuntje nootmuskaatpoeder.
  • Giet de spinazie af, druk wat vocht eruit, weer afgieten.
  • Roer er wat paneermeel doorheen (neemt vocht op).
  • Leg op elke pannenkoek een schep spinazie, ei, en kaas.
  • Oprollen en in een vuurvaste schotel leggen. Sausje erover gieten. 15 minuten in de oven op 150 graden.

Terug naar overzicht
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging