Actueel
terug Meer over
kastanjes

Kastanjesoep

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

400 gram kastanjes

1 kleine knolselderij

1 ui

kippenbouillon

melk en boter

witbrood

 

Bereidingswijze

  • Maak 400 gram kastanjes op bovenomschreven manier gebruiksklaar
  • Kook de gepelde en ontvelde kastanjes, samen met 200 gram in blokjes gesneden knolselderij en een fijngehakt uitje, 30 minuten in 1 liter kippenbouillon
  • Wrijf alles door een zeef tot puree ( of u doet het vocht even apart en zet de staafmixer op de kastanjes en voegt daarna het vocht weer toe)
  • Roer ongeveer 2 dl. melk door de soep tot deze de gewenste dikte heeft
  • Verdeel 50 gram boter in klontjes
  • Haal de pan van het vuur en klop de boterklontjes een voor een door de soep
  • Garneer met ‘soldaatjes’; geroosterde reepjes witbrood.

Terug naar overzicht
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging