Actueel
terug Meer over
spruitjes

Thaise spruitencurry

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

3 middelgrote vastkokende aardappelen

500 gram spruiten

1 winterwortel

50 gram cashewnoten

1 cm verse gemberwortel geraspt

4 dl kokosmelk

2 lente-uitjes

1 teentje knoflook fijngesneden

1/2 tl kurkuma

2 el Thaise rode curry

1 rode peper gesnipperd

1 stengel citroengras fijngehakt

2 djeroek poeroet bladeren gescheurd,

2 tl Thaise vissaus

2 el verse koriander

snufje zout naar smaak.

 

Bereidingswijze

  • Maak de spruiten schoon en halveer ze. Snijd de winterwortel in plakken welke je weer halveert, en snijd de geschilde aardappel in blokjes van ong. 2 bij 2 cm
  • Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak de lente-uitjes 1 minuut op hoogvuur. Voeg de peper en geraspte gember toe en bak nog 1 minuut. Voeg de rode curry, de kurkuma, citroengras en de knoflook toe en roer stevig. Blus af met de kokosmelk, even stevig doorroeren
  • Voeg spruiten en aardappels en djoeroekbladeren toe en breng aan de kook. Laat met deksel erop 20 minuten pruttelen. Af en toe roeren
  • Voeg wortelstukjes, vissaus en zout naar smaak toe en laat nog 10 minuten pruttelen
  • Voeg cashewnoten toe en roer nog een maal door, neem vervolgens de pan van het vuur, vis de bladeren eruit en strooi de gehakte verse koriander over de curry.

Serveren met basmatirijst. Als de curry nog te dun is naar je zin kun je er wat geraspte kokos toevoegen. Indien de curry te dun is, verdikken met geraspte kokos, indien te dik verdunnen met bouillon.


Terug naar overzicht
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging