DSCN 111870844381

Alle recepten met andijvie

Broodje gezond

Lunchgerecht voor meerdere personen

Ingrediënten

1 krop andijvie

1 bakje champignons

stevige sneden bruinbrood (2 per persoon)

jong(-belegen) kaas

schijven ananas uit blik (2 per persoon)

tomaten

 

Bereidingswijze

  • Maak champignons schoon (borstelen, of als u ze wast even droog deppen) en bak ze, in plakjes
  • Haal van de andijvie zoveel bladeren af als u nodig heeft, verwijder eventuele bruine randjes, snijd heel grof, en kook in aanhangend vocht en een klontje boter in 10 tot 15 minuten gaar, waarbij u tegen het eind van de kooktijd wat zout toevoegt.
  • Laat uitlekken in een zeef. Maak twee boterhammen per persoon.
  • Neem een stevige donkerbruine boterham
  • Leg daarop plakken jonge kaas
  • Leg daarop een schijf ananas
  • Leg daarop wat gekookte andijvie
  • Leg daarop schijfjes tomaat
  • Leg daarop tot slot wat gebakken champignons
  • Zet de boterhammen in de oven of onder de grill tot het brood enigszins knapperig en de kaas gesmolten is