Actueel
terug Meer over
sla

Uit de kloosterkeuken: kropsla met champignons

bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

1 eetlepel mosterd

50 ml olijfolie

2 eetlepels cider- of appelazijn

3 eetlepels gehakte sjalotten of bosui

250 gram verse champignons

bosje waterkers

1 krop sla

peper en zout naar smaak.

 

Bereidingswijze

  • Mosterd en olijfolie in een kom doen en kloppend mengen.
  • Ciderazijn, uitjes, peper en zout toevoegen en weer flink opkloppen.
  • Champignons schoonmaken, wassen, fijnsnijden en kort fruiten in een koekenpan.
  • Bij de saus doen en mengen.
  • Enige tijd laten staan.
  • Waterkers en de sla goed wassen.
  • Beide groenten snijden maar niet te fijn.
  • In een slaschaal doen, saus erbij en mengen.

Terug naar overzicht
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging