Actueel
terug Meer over
venkel

Venkelsoep met amandelen

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

4 venkelknollen

1 ui

3 eetlepels goede olijolie

2 eetlepels ongepelde amandelen

vegetarische bouillon-blokjes

100 ml. koksroom

1 eetlepel blanke amandelen of pijnboompitten.

 

Bereidingswijze

  • Maak 4 venkelknollen schoon door de onderkant en de stelen aan de bovenkant eraf te halen (bewaar wat groen), verdeel elke knol in 4 tot 6 stukken en was ze
  • Snijd de grote stukken dan in plakjes van ongeveer een halve centimeter
  • Los twee groentebouillonblokjes op in anderhalve liter water
  • Verhit 3 eetlepels goede olijfolie en voeg 1 in ringen gesneden ui toe en de venkelstukjes
  • Bak 5 minuten op halfhoog vuur en voeg dan 2 eetlepels ongepelde amandelen toe en het venkelgroen
  • Voeg de bouillon toe, breng weer aan de kook en laat het geheel 30 minuten op een laag vuur staan met het deksel op de pan
  • Als de venkelplakjes zacht zijn het geheel door een groentenzeef gieten
  • Pureren (in de zeef, of met een staafmixer), de bouillon er weer bij, zachtjes losroeren
  • Laat nog 10 minuten op een laag vuur inkoken
  • 100 ml. koksroom toevoegen en nog 1 minuut op een zacht vuur
  • Serveer met wat geroosterde amandelen of pijnboompitten (op een droge koekenpan).

Terug naar overzicht
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging