Actueel
terug Meer over
prei

Prasifouchi (paté van prei)

Hoofgerecht voor 4 personen

In de diaspora zijn Spaanse Joden (Sefardiem) onder andere in Istanbul terecht gekomen. Dit gerecht is in Turkije nog steeds onderdeel van de zuivelmaaltijd met Pesach.

Ingrediënten

1 kilo prei

zout

250 gram aardappels

3 eieren losgeklopt

60 gram geraspte Parmezaanse kaas

een kwart theelepel nootmuskaat

peper

3 eetlepels zonnebloem-olie

 

Bereidingswijze

  • Snijd de onderkant en eventueel lelijk blad van de prei
  • Snijd in grove stukken en was ze
  • Kook de prei-stukken goed gaar in water met zout
  • Laat ze dan uitlekken en knijp er zoveel mogelijk water uit
  • Kook de aardappels en laat ze uitlekken
  • Doe de prei in een kom of keukenmachine. Draai de prei fijn met staafmixer of machine
  • Doe de rest van de ingrediënten, ook de in stukjes gesneden aardappels, erbij
  • Houd 1-2 eetlepels geraspte kaas en 1 eetlepel olie apart
  • Zet de staafmixer kort op het mengsel
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Giet het mengsel in een ingevette ovenschotel/patévorm
  • Bestrijk met de olie en strooi er de rest van de kaas over
  • Zet 35-40 minuten in de oven.

Terug naar overzicht
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging