Actueel
terug Meer over
kweepeer

Bimbriyo

nagerecht

Ingrediënten

1 kilo kweeperen

sap van een kwart citroen

pond suiker

 

Bereidingswijze

  • Veeg de donslaag van de peren, was ze, en snijd ze in vieren. Leg ze in een stevige pan en voeg zoveel water toe dat ze onder staan
  • Citroensap erbij en 2 uur laten koken
  • Giet af en vang het kookvocht/de sap op
  • Verwijder klokhuis, zaden en schil zo goed mogelijk, en pureer de peren (door een zeef drukken of rollen)
  • Kook het sap op een laag vuur in, tot er nog ongeveer 1,5 à 2 deciliter over is
  • Voeg de suiker en de puree toe
  • Kook al roerend met een houten spatel, op een laag vuur, tot het mengsel dikker wordt en wat gaat pruttelen
  • Pas op voor aanbranden, bij twijfel gas uitdoen, doorroeren tot je een granaatrode pasta hebt. Iets laten afkoelen
  • Neem een bakplaat of ondiepe (2 cm) schaal, bedek die met bakpapier (geen aluminium), en giet de pasta erin tot de laag ongeveer 1,5 cm dik is
  • Laat minstens 1 dag op een luchtige warme plaats staan om uit te drogen
  • Snijd dan in vierkantjes of ruitjes
  • Bewaar in een afgesloten trommel.

Een alternatief geleermiddel is Marmello (natuurvoedingswinkels) als je niet zoveel suiker wilt gebruiken. Ik zou de suiker niet helemaal weglaten.


Terug naar overzicht
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging