DSCN 111870844381

Alle recepten met citroen

Torta di ricotta

nagerecht voor meerder personen

Ingrediënten

1 citroen waarvan 1 eetlepel geraspte citroenschil

300 gram ricotta

250 gram suiker,

1 eierdooier

4 eetlepels melk

75 gram bloem

3 theelepels bakpoeder

3 eiwitten

boter en eventueel poedersuiker

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden C
  • Klop de ricotta met een handmixer luchtig
  • Doe er al kloppend telkens een beetje van de suiker bij
  • Klop eierdooier en melk door het mengsel
  • Roer de gezeefde bloem en de geraspte citroenschil erdoor (voor meer informatie over het raspen van citroenen, zie hieronder)
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze zachtjes door het cake-beslag
  • Giet het beslag in een met boter ingesmeerde cake-vorm
  • Zet ongeveer 45 minuten in de oven
  • Test rond die tijd met een houten prikker of de cake gaar is
  • Keer de cake om op een rooster en laat afkoelen
  • Eventueel bestrooien met poedersuiker.