Actueel
terug Meer over
sint jans ui

Ingemaakte St. Jansui

bijgerecht

Ingrediënten

3 ons Utrechtse uien

plusminus een halve fles inmaakazijn

1 kleine Spaanse peper

2 grote laurierbladen en een goed schoon gemaakte

inmaakpot.

 

Bereidingswijze

  • Bestrooi de ongepelde uitjes met zout en zet ze een nacht weg
  • Schil ze de volgende dag, was ze en laat goed uitlekken
  • Doe de uitjes met de peper en de laurier in de pot en giet er de azijn over
  • Zorg dat de uitjes twee vingerbreed onder staan
  • Afsluiten
  • St.Jansuitjes houden hun blanke kleur, sjalotjes niet.

Uit : Het nieuwe kookboek, nov.1948 door A.Koopmans-Gorter, oud-directrice
der Groningse Kook- en Huishoudschool.


Terug naar overzicht
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging