DSCN 111870844381

Alle recepten met rucola

Crostini Verdura

Bijgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

Ciabatta

3 tomaten

bosje rucola

bosuitje

olijfolie

50 gr. verse geitenkaas.

Bereidingswijze

  • Snijd een ciabatta (brood) in vier stukken ter grootte van een boterham
  • Halveer elk stuk in de lengte-richting
  • Rooster de 8 plakken brood goudbruin in een voorverwarmde grill (40 sec; blijf erbij !)
  • Koop ontvelde tomaten, of ontvel 3 stevige, middelgrote tomaten door ze in kokend water te leggen tot het vel openbarst. Haal vel en pitjes weg. Snijd het vruchtvlees in stukjes
  • Snijd een bosuitje in dunne ringen
  • Schep ui en tomaat door elkaar en schep er een eetlepel olijfolieen een scheutje azijn doorheen (het lekkerst is balsamico maar een andere milde mag ook)
  • Voeg zout en peper naar smaak toe
  • Besprenkel de toastjes met nog wat olijfolie (2 eetlepels)
  • Leg de rucola-blaadjes op de toastjes, schep het tomatenmengsel erop, en sprenkel daar fijn verkruimelde verse geitenkaas overheen.