Actueel
terug Meer over
meirapen

Meirapensoep

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

350 gram meirapen

50 gram boter

1 theelepel kerriepoeder

1 grote fijngehakte wortel

1 fijngehakte ui

1 liter groentebouillon

peper en zout naar smaak

150 gram gekookte zilvervliesrijst

gehakte peterselie

4 eetlepels tahin

 

Bereidingswijze

  • Schil de rapen en snijd ze in plakjes. Smelt de helft van de boter en bak de rapen daarin onder geregeld roeren.
  • Bedek ze met kokend water en laat ze 15 tot 20 minuten sudderen, of tot ze gaar zijn.
  • Smelt de resterende boter in een schone pan. Voeg de kerriepoeder met de wortel en de ui erbij, en kook ze tot de groenten zacht beginnen te worden.
  • Giet de groentebouillon erbij, met peper en zout, en breng aan de kook. Laat een paar minuten door koken, roer dan de rijst en de rapen er door, met een flinke hoeveelheid verse peterselie. Laat dit even sudderen, tot alles door en door warm is.
  • Roer vlak voor het serveren de tahin er door.

Terug naar overzicht
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging