23Lekkerinbeeldlowres3

Alle recepten met sinaasappels

Sinaasappels

bijgerecht

(Sinterklaasrecept)

Sinterklaas komt uit het land van de sinaasappels. Die zijn eerst groen en worden pas helder oranje als de nachten kouder worden; lage temperatuur breekt het bladgroen af. Doe ter ere van de goedheiligman eens deze eenvoudige ‘torrijas de naranja’ uit de Levant (nagerecht voor vier personen).

Ingrediënten

1 sinaasappel

6 sneetjes witbrood

2 dl slagroom

4 eetlepels sinaasappeljam

2 eieren

4 eetlepels suiker

3 dl melk

30 gr. boter.

 

Bereidingswijze

  • Het oranje deel van de sinaasappelschil fijn raspen
  • De korsten van het brood snijden en de sneetjes diagonaal halveren
  • Klop in een kom de slagroom met sinaasappeljam stijf en zet die afgedekt in de koelkast
  • In een diep bord de eieren met suiker en sinaasappelrasp loskloppen en verdunnen met melk
  • Laat de sneetjes brood weken in dat ei-mengsel
  • Verhit boter in de koekenpan, vier halve sneetjes laten uitlekken en aan beide zijden goudbruin bakken
  • Serveren met de slagroom.