XRDV

Projectpagina

Samenwerking Utrechtse Voedselgemeenschappen

_____

 

Utrechtse voedselgemeenschappen als basis voor de landbouwtransitie

 

De Moestuin zet zich in voor een duurzamere en meer lokale manier van voedsel produceren en eten. Dit doen we door zelf groente en fruit te telen en direct aan onze leden te verkopen. En ook door de producten van andere boeren en voedselproducenten uit de regio aan te bieden.

 

De beweging naar meer lokaal voedsel groeit, ook in Utrecht. In 2022 startten wij onder de noemer ‘Verzilver de Voedselgemeenschap’ samen met tuinderij Kansrijk in Groenekan een samenwerkingsverband van voedselgemeenschappen (simpel gezegd: tuinderijen met leden) in de regio Utrecht. In dit samenwerkingsverband onderzoeken we hoe we elkaar, en andere duurzame voedselproducenten in de regio kunnen helpen meer voedsel lokaal en direct aan de consument te verkopen. Zo krijgt de consument vers voedsel van dichtbij, verdient de boer een betere boterham en ontstaat er meer (financiële) ruimte om de landbouw te verduurzamen.

 

Meer weten over het samenwerkingsverband, of wil je je aansluiten als Utrechtse voedselproducent? Stuur een mail naar info@moestuinutrecht.nl

 

Dit samenwerkingsverband wordt mede mogelijk gemaakt door Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: “Europa investeert in zijn platteland”.

 

 

** disclaimer: Gelden vanuit  de provincie zijn bestemd voor dit specifieke project niet voor De Moestuin onderneming

 

In samenwerking met onze partners

Logo PU2
Logo EU hoge resolutie