DSCN 111870844665

Vrijwilligerswerk op de tuin

Bij De Moestuin zijn we heel blij dat we hulp krijgen van vrijwilligers! Mensen die zich naast hun (betaalde, minimaal 24u/week) werk of studie inzetten voor onze tuin. Lijkt je dat ook wel wat? Leuk! We zijn op zoek naar mensen die zich willen inzetten voor minimaal drie maanden en minimaal één vast dagdeel per week. 

 

Vrijwilligers werken op de tuin samen met deelnemers in arbeidsmatige werktrajecten onder begeleiding van drie tuinders. Er werken ongeveer dertig vrijwilligers op De Moestuin. Op de tuin helpt iedereen mee met klussen, zoals zaaien, planten, wieden, schoffelen, oogsten, dieren verzorgen, terreinonderhoud en het schoonmaken van de kantine. 

 

We werken veel in groepjes samen met vrijwilligers en deelnemers. We vragen van vrijwilligers dat ze na uitleg/instructie van de tuinders behoorlijk zelfstandig kunnen werken en soms ook anderen wat kunnen uitleggen.

 

Vrijwilligers werken op vaste dagen, zo leer je de deelnemers en andere mensen van die dag kennen, en zij jou. Mogelijke werktijden voor vrijwilligers gedurende de zomertijd zijn:

 

  • Maandag tot en met donderdag van 8.15-12.30 of van 12.30-16.00. 
  • Vrijdag van 8.15-12.30

 

Als de wintertijd ingaat starten vrijwilligers 's ochtends om 9.30. Sommige dagdelen zitten vol, deze kun je niet aanvinken op het aanmeldformulier.

 

vrijwilllugers

 

Vrijwilligerswerk bij de Moestuin: iets voor jou?

We zijn heel blij met iedereen die interesse heeft in vrijwilligerswerk bij de Moestuin. Helaas is het vrijwilligerswerk niet voor iedereen passend.  Dat komt omdat we op de Moestuin werken met een kwetsbare doelgroep. Dat vraagt van onze vrijwilligers soms extra draagkracht. Wij werken niet met vrijwilligers die:

 

  • Zelf extra (mentale) ondersteuning nodig hebben zoals hulp bij het opbouwen van uren na een burn-out of andere reden dat je niet kon of kunt werken. Of mensen die buiten werken om willen leren omgaan met een psychische/fysieke kwetsbaarheid. We helpen je graag! Daarvoor hebben we verschillende zorg- en hersteltrajecten op maat. Hieronder vraag je via de knop 'trajectbegeleiding' meer informatie aan.

 

  • Geen (zwaar) fysiek werk aan kunnen. Werken op de tuin is fysiek werk. Je werkt op je knieën, sjouwt, doet repeterend werk en werkt in weer en wind buiten.

 

  • Op andere tijden willen werken dan staan aangegeven. Dat is niet mogelijk en we maken daarop helaas geen uitzonderingen. Vanwege onze doelgroep hebben wij een vaste dagstructuur waar we niet van afwijken. 

 

Ja ik meld me graag aan als vrijwilliger! 

Ik wil graag bijdragen naast mijn betaalde werk/ studie of ik ben met pensioen. Naast mijn aanmelding via de website stuur ik mijn actuele CV naar anne@moestuinutrecht.nl. Bij De Moestuin werken we met kwetsbare mensen, daarom vinden we het belangrijk om ook van vrijwilligers hun achtergrond te weten en vragen we na je aanmelding altijd om een actueel CV.  

Meld me aan als vrijwilliger!
Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Voorkeursdag(en)
Momentje...

Bedankt voor je bericht, we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Neem contact op voor trajectbegeleiding
Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Voor wie is de aanvraag
Ik heb interesse in:
Gegevens contactpersoon
Momentje...

Bedankt voor je bericht, we nemen zo snel mogelijk contact met je op!