Meer over broccoli
terug

Broccoli

Broccoli wordt veel gebruikt in de Italiaanse keuken en hier zouden we ons voordeel kunnen doen met de Italiaanse gewoonte om over gekookte of gestoomde groente een klein beetje goede olijfolie en wat citroensap te sprenkelen. Koken en roerbakken neemt 5 minuten, stomen iets langer.

Voor het stomen van groenten, waarbij structuur, kleur en smaak beter overeind blijven, zijn er speciale pannen (een pan met gaatjes die in een grotere pan met water komt te hangen) of u hangt een zeef, vergiet of stoombloem met de groenten erin in een grotere pan, die dan wel redelijk goed met een deksel afgesloten moet kunnen worden.

Bij het stomen van broccoli kunt u in het water geurende zaden doen die ‘meegekookt’ kunnen worden en die passen bij broccoli: venkelzaad, karwijzaad en mosterdzaad. Er zit niet zoveel energie in: per 100 gram 0 gr. vet, 2 gr. eiwit, 5 gr. koolhydraten. Courgette als enige groente in een hoofdgerecht is daardoor vaak niet voldoende. Plus dat de smaak van courgette vrij neutraal is. Courgette wordt daarom voornamelijk gebruikt in voor- en bijgerechten en de smaak wordt vaak flink opgepept door marinades, bouillon, kruiden, kaas, etc.Terug naar overzicht
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging