Actueel
terug

Winterpostelein aardpeersoep

Ingrediƫnten

4 grote aardperen

2 l bouillon

1 grote ui

3 tenen knoflook

klontje boter

2 blaadjes laurier

paar takjes tijm

peper en zout

750 gr winterpostelein

1 eetlepel mosterd

geraspte geitenkaas

 

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en knoflook, schil de aardpeer en snij ze in gelijke stukjes.
  • Fruit de ui en knoflook en de boter. Voeg de aardpeer toe en bak enkele minuten mee.
  • Voeg de laurier en tijm toe en blus af met de bouillon. Voeg wat peper en zout toe en kook in ongeveer 30 min. langzaam gaar.
  • Verwijder de takjes tijm en laurier. Was de winterpostelein en hak deze fijn, hou enkele blaadjes apart voor de garnering.
  • Voeg de winterpostelein toe en kook het nog een minuutje door, doe de mosterd erbij en pureer de soep met een staafmixer helemaal glad.
  • Serveer met wat geraspte geitenkaas en 2 blaadjes winterpostelein.

Terug naar winkel
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging