Actueel
terug

Verse kapucijners met zilveruitjes en rozemarijn

Ingrediënten

1 kg. kapucijners

vrij grote zoetzure zilveruitjes

boter

takje rozemarijn

peper en zout.

 

Bereidingswijze

  • Dop een kilo kapucijners
  • Kook de kapucijners in weinig water en met een snufje zout in 20 minuten gaar
  • Neem vier eetlepels zoetzure zilveruitjes en snijd ze in vieren
  • Giet de kapucijners af en laat ze uitlekken
  • Verhit in een braadpan 50 gr. boter of margarine
  • Bak hierin 3 minuten de zilveruitjes al omscheppend
  • Voeg de uitgelekte kapucijners toe en een theelepel fijngehakte rozemarijn
  • Laat die nog een paar minuten, al omscheppend, meebakken
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Naast een speklapje kan hier ook een gehaktbal bij
  • De puree kunt u op smaak brengen met twee eetlepels crème fraîche, waar je een theelepel mosterd en een theelepel Provencaalse kruiden doorheen roert. Dat geheel roer je door de puree.

 

Lijkt het je leuk om zelf de ingrediënten te oogsten van onze recepten? Kijk dan eens bij de informatie over ons zelfoogstabonnement. Zelfoogsten: wel de lusten, niet de lasten van een moestuin!


Terug naar winkel
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging