Recept
Venkelsoep met amandelen
Ingrediënten
4 venkelknollen
1 ui
3 eetlepels goede olijolie
2 eetlepels ongepelde amandelen
vegetarische bouillon-blokjes
100 ml. koksroom
1 eetlepel blanke amandelen of pijnboompitten.
Bereidingswijze
- Maak 4 venkelknollen schoon door de onderkant en de stelen aan de bovenkant eraf te halen (bewaar wat groen), verdeel elke knol in 4 tot 6 stukken en was ze
- Snijd de grote stukken dan in plakjes van ongeveer een halve centimeter
- Los twee groentebouillonblokjes op in anderhalve liter water
- Verhit 3 eetlepels goede olijfolie en voeg 1 in ringen gesneden ui toe en de venkelstukjes
- Bak 5 minuten op halfhoog vuur en voeg dan 2 eetlepels ongepelde amandelen toe en het venkelgroen
- Voeg de bouillon toe, breng weer aan de kook en laat het geheel 30 minuten op een laag vuur staan met het deksel op de pan
- Als de venkelplakjes zacht zijn het geheel door een groentenzeef gieten
- Pureren (in de zeef, of met een staafmixer), de bouillon er weer bij, zachtjes losroeren
- Laat nog 10 minuten op een laag vuur inkoken
- 100 ml. koksroom toevoegen en nog 1 minuut op een zacht vuur
- Serveer met wat geroosterde amandelen of pijnboompitten (op een droge koekenpan).