Actueel
terug

Stoofpeertjes klassiek

Bereidingswijze

We hebben de Gieser Wildeman, de Hollandse topper onder de stoofperen. Ze zijn vrij klein, met een ruwe schil en bijbehorende roestvlekjes. Een grote soort is de Saint Remy, die je na het schillen in vieren snijdt en ontdoet van klokhuis en steel. De kleine Gieser hoef je alleen te schillen en met steel en al in de pan te zetten

  • Voor een kilo stoofperen neem je een grote pan, geen aluminium, en voeg je bij de peren : 1 dl rode wijn of port, 1 dl water, 4 eetlepels suiker (liefst rietsuiker), wat geraspte schil van een citroen (de gele bovenlaag , geen wit) en een pijpje kaneel
  • Breng aan de kook en laat 2 tot 3 uur stoven op een klein vuurtje, met de deksel ‘op een kiertje’
  • Als je de alcohol er niet in wil hebben neem je rode bessensap.


Gooi het kookvocht niet weg ! Drink het gemengd met water of thee, of maak er met behulp van aardappelzetmeel een heldere saus van die goed smaakt bij roodvlees of wild.

Varianten

  • Vervang de suiker en kaneel door een zakje vanillesuiker
  • Vervang suiker en kaneel door een scheut limonadesiroop
  • Eet de peertjes koud met een stukje blauwaderkaas (Danish blue, Gorgonzola) en wat verse walnoten.

 

Lijkt het je leuk om zelf de ingrediënten te oogsten van onze recepten? Kijk dan eens bij de informatie over ons zelfoogstabonnement. Zelfoogsten: wel de lusten, niet de lasten van een moestuin!


Terug naar winkel
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging