Recept
Stijn’s winterpostelein aardpeersoep
Ingredienten
4 grote aardperen
2 l bouillon
1 grote ui
3 tenen knoflook
klontje boter
2 blaadjes laurier,
paar takjes tijm
peper en zout
750 gr winterpostelein
1 eetlepel mosterd
geraspte geitenkaas.
Bereidingswijze
- Snipper de ui en knoflook, schil de aardpeer en snij ze in gelijke stukjes.
- Fruit de ui en knoflook en de boter. Voeg de aardpeer toe en bak enkele minuten mee.
- Voeg de laurier en tijm toe en blus af met de bouillon. Voeg wat peper en zout toe en kook in ongeveer 30 min. langzaam gaar.
- Verwijder de takjes tijm en laurier. Was de winterpostelein en hak deze fijn, hou enkele blaadjes apart voor de garnering.
- Voeg de winterpostelein toe en kook het nog een minuutje door, doe de mosterd erbij en pureer de soep met een staafmixer helemaal glad.
- Serveer met wat geraspte geitenkaas en 2 blaadjes winterpostelein.
Lijkt het je leuk om zelf de ingrediënten te oogsten van onze recepten? Kijk dan eens bij de informatie over ons zelfoogstabonnement. Zelfoogsten: wel de lusten, niet de lasten van een moestuin!