Actueel
terug

Stamppot spitskool

Ingrediënten

twee spitskolen

1 kilo kruimige aardappelen

karwijzaad

crème fraîche.

 

Bereidingswijze

  • Snijd de spitskool in de lengterichting in vier kwarten
  • Snijd de dikke voortzetting van de wortel weg (dikke witte stuk) en snijd de spitskool in reepjes
  • Schil 1 kilo kruimige aardappelen
  • Zet ze net onder water, breng aan de kook en voeg zout toe als het water kookt
  • Neem een grote pan
  • Voeg de laatste 8 minuten van de kooktijd voor de aardappelen de spitskool toe : op het kokende water leggen en deksel zo op de pan dat er een klein kiertje blijft voor de ontsnappende stoom
  • Nu kun je toevoegen (meekoken): karwijzaad (1 flinke theelepel) voor een anijs-achtige smaak, of een flinke theelepel mosterdzaad
  • Prik even onder de kool om te voelen of de aardappels gaar zijn
  • Goed afgieten
  • De pan even open op de uitgedraaide (maar nog warme) brander zetten en de boel even omscheppen
  • Stampen. Altijd lekker is wat crème fraîche erdoorheen
  • Nu kunt u er ook wat gedroogde thijm doorheen roeren
  • Een andere mogelijkheid is een gefruit uitje en een beetje zoete ketjap erdoor
  • Spitskool is zacht van smaak dus combineer met zacht geurige kruiden of zoet-hartige toevoegingen (met mate).

Terug naar winkel
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging