De Moestuin

Recept

Spruiten kastanjequiche

Ingrediënten

500 gram spruiten

2 handen gepofte kastanjes

6 plakjes bladerdeeg,

4 eieren

250 ml crème fraîche

1 teen knoflook

1-2 tl rozemarijn

versgemalen peper en zout

150 gram geraspte kaas.

 

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 220 graden, plakjes deeg laten ontdooien
  • Maak spruiten schoon, halveer ze en kook ze enkele minuten, pof de kastanjes in wat olie in de koekepan, pel en snijd in vieren (of neem kastanjes uit blik). Meng spruiten en kastanje stukjes door elkaar
  • Doe de crème fraiche in kom, knoflook erboven uitpersen, rozemarijn en peper en zout toevoegen en geheel met staafmixer of blender goed mengen, dan eieren erdoor loskloppen
  • Bodem en wand van de taartvorm met deeg bekleden, bodem met kaas bestrooien. Spruiten en kastanje mengsel gelijkmatig over de taartbodem verdelen. Eimengsel erop schenken
  • Taartvorm midden in de oven plaatsen, na 10 minuten bakken de oventemperatuur terugschakelen naar 175 graden, taart in nog 45 minuten bruin en gaar bakken. Taart in punten snijden en over 4 borden verdelen.

Doe de rest van de ingrediënten erbij en meng goed. Serveer koud.