De Moestuin

Recept

Spitskool-pakketjes

Ingrediënten

1 spitskool

30 gr. boter

25 gr. vegetarische spekreepjes

kerriepoeder

4 eetlepels slag- of kookroom

peper en zout.

 

Bereidingswijze

  • De harde kern onderin met een draaibeweging wegsnijden (als het ware uithollen)
  • Voorzichtig 8 – 10 bladeren (heel) lospellen
  • In een grote pan, water met zout aan de kook brengen, en de bladeren met enkele tegelijk 1 tot 2 minuten koken, tot ze soepel zijn
  • De bladeren in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken
  • Het harde gedeelte van de middennerf van de bladeren snijden
  • Het overgebleven hart van de kool in zeer fijne reepjes snijden
  • In een grote koekenpan 15 gr. boter laten smelten en lichtbruin worden
  • 25 gram vegetarische spekreepjes 2 minuten bakken
  • Het vegetarisch spek uit de pan nemen en apart bewaren
  • In de bakboter de gesneden reepjes kool met 1 theelepel kerriepoeder op een hoog vuur enkele minuten bakken
  • Af en toe omscheppen
  • Het vuur uitzetten en de vegetarische spekjes door de reepjes kerriekool roeren, beetje peper en zout erbij
  • Leg op elk koolblad een eetlepel van het kool-spek mengsel, sla de zijkanten van het blad over het mengsel en rol op vanaf de stengel naar de punt
  • Smelt in een koekenpan nog 15 gr. boter
  • Leg de koolpakketjes er in en doe er 4 eetlepels slagroom of kookroom bij
  • Bestrooi alles met wat peper en zout
  • Met een deksel op de pan, op een zacht vuur, 10 minuten goed verwarmen.

Combineert goed met gekookte aardappels en sate met pindasaus.