Actueel
terug

Spitskool-pakketjes

Ingrediënten

1 spitskool

30 gr. boter

25 gr. magere spekreepjes

kerriepoeder

4 eetlepels slag- of kookroom

peper en zout.

 

Bereidingswijze

  • De harde kern onderin met een draaibeweging wegsnijden (als het ware uithollen)
  • Voorzichtig 8 – 10 bladeren (heel) lospellen
  • In een grote pan, water met zout aan de kook brengen, en de bladeren met enkele tegelijk 1 tot 2 minuten koken, tot ze soepel zijn
  • De bladeren in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken
  • Het harde gedeelte van de middennerf van de bladeren snijden
  • Het overgebleven hart van de kool in zeer fijne reepjes snijden
  • In een grote koekenpan 15 gr. boter laten smelten en lichtbruin worden
  • 25 gram magere spekreepjes 2 minuten bakken
  • Het spek uit de pan nemen en apart bewaren
  • In de bakboter de gesneden reepjes kool met 1 theelepel kerriepoeder op een hoog vuur enkele minuten bakken
  • Af en toe omscheppen
  • Het vuur uitzetten en de spekjes door de reepjes kerriekool roeren, beetje peper en zout erbij
  • Leg op elk koolblad een eetlepel van het kool-spek mengsel, sla de zijkanten van het blad over het mengsel en rol op vanaf de stengel naar de punt
  • Smelt in een koekenpan nog 15 gr. boter
  • Leg de koolpakketjes er in en doe er 4 eetlepels slagroom of kookroom bij
  • Bestrooi alles met wat peper en zout
  • Met een deksel op de pan, op een zacht vuur, 10 minuten goed verwarmen.

Combineert goed met gekookte aardappels en sate met pindasaus.


Terug naar winkel
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging