Actueel
terug

Snijbietsalade met knoflookcroutons

Ingrediënten

200 gram snijbiet

1 ei

1 sinaasappel

mosterd

peper

zout

olie

1 bosuitje

knoflook

witbrood

25 gram boter.

 

Bereidingswijze

  • Zorg dat u 25 gram boter of margarine zacht hebt staan.
  • Neem verwijder de dikste stelen van de snijbiet. En was ze net als spinazie in ruim water.
  • Uitlekken in vergiet, af en toe omschudden en weer even laten staan lekken. Voor het aanmaken grof snijden.
  • Kook 1 ei hard in ca. 10 minuten.
  • Koel het ei, pel het en halveer het. Wip de dooier eruit in een kommetje.
  • Voeg daarbij: sap van een halve sinaasappel, anderhalve theelepel mosterd en wat peper en zout.
  • Klop er 3 eetlepels olie doorheen tot een gebonden sausje ontstaat.
  • Hak het eiwit fijn.
  • Snijd een bosuitje in fijne ringen.
  • Pers 1 teen knoflook uit boven een kommetje.
  • Meng daar de 25 gram boter doorheen.
  • Neem twee sneetjes oud (niet te slap) witbrood en smeer beide kanten van het brood in met de knoflookboter.
  • Snijd de boterhammen in dobbelsteentjes en bak deze in een droge koekenpan op een hoog vuur in ca. 4 min. Bruin.
  • Giet het sausje over de snijbiet, en verdeel daarna de uien, het eiwit en de broodjes over 

 

Lijkt het je leuk om zelf de ingrediënten te oogsten van onze recepten? Kijk dan eens bij de informatie over ons zelfoogstabonnement. Zelfoogsten: wel de lusten, niet de lasten van een moestuin!


Terug naar winkel
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging