De Moestuin

Recept

Snijbietsalade

Ingrediënten

200 gram snijbiet

olie

1 citroen

mosterd

honing

50 gram pijnboompitten

1 appel.

 

Bereidingswijze

  • Neem verwijder de dikste stelen van de snijbiet. En was ze net als spinazie in ruim water.
  • Laat ze goed uitlekken in een vergiet, dat je af en toe even omschudt en weer even laat staan uitlekken.
  • Voor het aanmaken grof snijden (repen van ongeveer 2 cm).
  • Maak een dressing van 8 eetlepels olie, 2 eetlepels citroensap, 2 theelepels zachte mosterd en 2 theelepels honing.
  • Rooster 50 gram pijnboompitten in een koekenpan, door droge pan te verhitten met pitten erin, zodra ze iets beginnen te bruinen vuur uitzetten en nog even schudden.
  • Snijd een appel in stukjes. Meng dressing, pitten en appel door de salade.

 

Lijkt het je leuk om zelf de ingrediënten te oogsten van onze recepten? Kijk dan eens bij de informatie over ons zelfoogstabonnement. Zelfoogsten: wel de lusten, niet de lasten van een moestuin!