Actueel
terug

Salade van rijst met bietjes en sinaasappel

Van het zware Hollandse over naar het Franse lichte werk; je weet maar nooit wat voor weer het wordt.

Ingrediënten

225 gram rijst (gemengd: wit met lange korrel 175 gram en wilde 50 gram , vaak al in die mix te verkrijgen)

4 hand-sinaasappelen

een pond bietjes

2 witlofstruikjes

peper en zout

bieslook,

bekertje crème fraîche

knoflook

honing

mosterd.

 

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens voorschrift, giet af en laat afkoelen
  • Ontdoe de sinaasappels van schil en witte vel
  • Neem een schaal en maak daarboven de moten van de sinaasappels los
  • Vang het sap op in de schaal, bewaar in de koelkast en doe de moten in een aparte schaal
  • Was en kook de bietjes, ontvel ze en snijd ze in dobbelsteentjes
  • Meng ze met de sinaasappel-moten, bedekken en koel zetten
  • Meng de afgekoelde rijst met het sinaasappelsap, peper en zout erbij naar smaak
  • Neem 4 borden. Leg langs elke bordrand een krans van witlof-blaadjes, in het midden een flinke schep rijst, daarop het bietjes-moten mengsel
  • Snipper er bieslook overheen
  • Serveer apart een schaaltje saus: Meng 4 eetlepels crème fraîche, een geperste knoflookteen, twee flinke theelepels honing, een halve eetlepel zachte mosterd, en geraspte schil van de sinaasappel.

 

Lijkt het je leuk om zelf de ingrediënten te oogsten van onze recepten? Kijk dan eens bij de informatie over ons zelfoogstabonnement. Zelfoogsten: wel de lusten, niet de lasten van een moestuin!


Terug naar winkel
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging