Recept
Pompoencurry met kikkererwten
Ingrediënten
1 middelgrote pompoen (600 gram)
2 uien
3 eetlepels olie
1 theelepel gemalen komijn
2 tenen knoflook
1 theelepel koenjit
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel paprika
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel suiker
zout, blikje of pot kikkererwten (400 gram)
eventueel 2 theelepels garam masala
Bereidingswijze
-
Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 2 x 2 centimeter.
- Pel en snipper de ui.
- Doe de olie in een braadpan (dikke bodem) fruit de ui met de komijn.
- Pers de knoflooktenen uit boven de pan.
- Doe de rest van de specerijen, de pompoen en de suiker erdoor (omscheppen). 1 tot 2 minuten roerbakken.
- Doe de kikkererwten (met vocht) en driekwart deciliter water erbij.
- Breng aan de kook en laat dan nog 15 minuten sudderen met afgedekte pan (pas op aanbranden, extra beetje water).
- Op smaak brengen met zout en zo gewenst garam masala erover.