De Moestuin

Recept

Pastinaak-kroketjes

Ingrediënten

50 gram pijnboompitten

1 pastinaak

2 sjalotten

75 gram Griekse feta

75 gram geraspte belegen kaas

2 eetlepels fijngeknipte peterselie

1 ei

venkel/karwijzaad of komijnzaad

zout en cayennepeper

ong. 2 eetlepels bloem

ong. 8 eetlepels paneermeel

olie om te frituren

 

Bereidingswijze

  • Zorg dat je kunt frituren
  • Rooster pijnboompitten licht goudbruin in een droge koekenpan (Blijven roeren en tijdig stoppen!)
  • Snijd 300 gram pastinaak af, wassen, schillen en fijn raspen
  • Snijd de 2 sjalotten fijn (kleine stukjes)
  • Snijd de korstjes van het brood en verkruimel het heel fijn
  • Rasp of verkruimel de feta
  • Meng in een beslagkom: pijnboom-pitten, pastinaak-rasp, sjalot, broodkruim, feta, geraspte kaas, peterselie, ei. Doe er ook nog 1 theelepel venkelzaad/karwijzaad (voor een anijs – effect) of 1 theelepel komijnzaad door
  • Meng goed door elkaar en breng op smaak met zout en cayennepeper
  • Meng de bloem erdoor
  • Kneed tot een stevig, samenhangend mengsel (zonodig wat bloem toevoegen)
  • Maak kleine balletjes, rol ze door het paneermeel en frituur ze gaar en krokant in 3 tot 4 minuten
  • Laat uitlekken op keukenpapier en serveer daarna warm.