Recept
Pastinaak-kroketjes
Ingrediënten
50 gram pijnboompitten
1 pastinaak
2 sjalotten
75 gram Griekse feta
75 gram geraspte belegen kaas
2 eetlepels fijngeknipte peterselie
1 ei
venkel/karwijzaad of komijnzaad
zout en cayennepeper
ong. 2 eetlepels bloem
ong. 8 eetlepels paneermeel
olie om te frituren
Bereidingswijze
- Zorg dat je kunt frituren
- Rooster pijnboompitten licht goudbruin in een droge koekenpan (Blijven roeren en tijdig stoppen!)
- Snijd 300 gram pastinaak af, wassen, schillen en fijn raspen
- Snijd de 2 sjalotten fijn (kleine stukjes)
- Snijd de korstjes van het brood en verkruimel het heel fijn
- Rasp of verkruimel de feta
- Meng in een beslagkom: pijnboom-pitten, pastinaak-rasp, sjalot, broodkruim, feta, geraspte kaas, peterselie, ei. Doe er ook nog 1 theelepel venkelzaad/karwijzaad (voor een anijs – effect) of 1 theelepel komijnzaad door
- Meng goed door elkaar en breng op smaak met zout en cayennepeper
- Meng de bloem erdoor
- Kneed tot een stevig, samenhangend mengsel (zonodig wat bloem toevoegen)
- Maak kleine balletjes, rol ze door het paneermeel en frituur ze gaar en krokant in 3 tot 4 minuten
- Laat uitlekken op keukenpapier en serveer daarna warm.