De Moestuin Utrecht 7

HET MOESTUIN OOGSTDINER - LENTE

17-05-2025

Het is zo ver, een langgekoesterde Moestuindroom is afgelopen vrijdag werkelijkheid geworden. Wij hebben voor jullie kunnen doen wat we het allerleukst vinden – écht koken met wat er van de tuin komt.

 

Het (uitdagend) leuke hiervan is dat we kort van tevoren pas beslissen wat er dan precies op je bord komt te liggen omdat dit écht van de oogst afhangt. Vandaar ook het woord oogstdiner. Gelukkig hebben wij een chef wiens creativiteit hoogtij viert onder deze ‘spanning’.

 

Op deze avond hebben we met jullie de seizoenen gevierd. We hebben jullie mee de tuin op genomen, jullie hebben een lente lezing gekregen van oud Moestuinmedewerker Anne die nu haar werk maakt van mensen weer in contact brengen met ‘het grotere’, in dit geval de cyclus van de natuur en jullie hebben heerlijk eten gehad welke volledig aansluit bij het jaargetijde en de behoeften van je lijf.

 

Welke creatie daar dit keer is uitgevloeid zie en lees je hieronder 

Overview lente oogstdiner

VOOR

Raviolo met een vulling van bosbiet en mierikswortel, in Moestuinmiso-bouillon met mosterblad en oesterzwammen

 

HOOFD

Groene linzen met groene kruiden, gegrillde little gem met ajo blanco, capucijnerpeultjes en bosui

 

NA

Rabarber-frangipane-taart met vlierbloesemgelei en chocoladeganache

 

Wij willen dit elke kwartaal voor jullie doen dus het volgende oogstdiner met als thema "Zomer" staat al gepland. en wel op woensdag 16 juli!

 

Het oogstdiner kan alleen doorgaan bij voldoende reserveringen dus reserveer je plekje nu vast, dan beginnen wij met de voorbereidingen.

Oogstdiner vier de zomer2