Recept
Maïssalade met Kernhemse kaas
Ingrediënten
rode paprika
6 maïskolven
150 gram Kernhemse kaas
1 eetlepel kruidenazijn
een halve eetlepel grove mosterd
peper, zout
3 eetlepels olie
1 eetlepel fijngehakte peterselie
een halve eetlepel fijngeknipte bieslook
1 mespunt thijm (liefst vers)
Bereidingswijze
- Neem 1 rode paprika, snijd er 4 ringen af en snijd de rest in kleine stukjes
- Doe de stukjes in een zeef en giet er kokend water over, dan laten afkoelen
- Kook 6 maïskolven 8 minuten in water zonder zout
- Giet af en laat de kolven afkoelen
- Neem een platte schaal en een scherp mesje
- Houd met een hand een kolf rechtop op de schaal en rits met het mesje de korrels eraf
- Snijd de korstjes van de kaas en de kaas in kleine blokjes
- In een schaal azijn, mosterd, peper en zout door elkaar roeren
- Olie erdoor kloppen
- Peterselie, bieslook en thijm erdoor roeren
- De maïs, de kaas, en de paprika-stukjes erdoor scheppen
- Laat nu minstens 1 uur staan zodat de smaken goed kunnen intrekken
- Garneer met de paprikaringen en een tak peterselie.