Actueel
terug

Maïssalade met Kernhemse kaas

Ingrediënten

rode paprika

6 maïskolven

150 gram Kernhemse kaas

1 eetlepel kruidenazijn

een halve eetlepel grove mosterd

peper, zout

3 eetlepels olie

1 eetlepel fijngehakte peterselie

een halve eetlepel fijngeknipte bieslook

1 mespunt thijm (liefst vers)

Bereidingswijze

  • Neem 1 rode paprika, snijd er 4 ringen af en snijd de rest in kleine stukjes
  • Doe de stukjes in een zeef en giet er kokend water over, dan laten afkoelen
  • Kook 6 maïskolven 8 minuten in water zonder zout
  • Giet af en laat de kolven afkoelen
  • Neem een platte schaal en een scherp mesje
  • Houd met een hand een kolf rechtop op de schaal en rits met het mesje de korrels eraf
  • Snijd de korstjes van de kaas en de kaas in kleine blokjes
  • In een schaal azijn, mosterd, peper en zout door elkaar roeren
  • Olie erdoor kloppen
  • Peterselie, bieslook en thijm erdoor roeren
  • De maïs, de kaas, en de paprika-stukjes erdoor scheppen
  • Laat nu minstens 1 uur staan zodat de smaken goed kunnen intrekken
  • Garneer met de paprikaringen en een tak peterselie.

Terug naar winkel
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging