Actueel
terug

Knolseldertaart met camembert en gedroogde pruimen

Ingrediënten

300 g vers korstdeeg

50 g boter

1 kleine knolselder geraspt

1 ¾ dl crème fraiche of slagroom

240 g camembert

100 g voorgeweekte gedroogde pruimen fijngehakt

3 eieren

1 eierdooier

zout peper nootmuskaat.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 c. Rol het deeg 1 cm dik uit en bekleed hiermee de ingevette taartvorm. Prik deze met een vork een aantal malen in en zet de
    vorm even in de koelkast.
  • Leg een vel bakpapier in de bakvorm en vul deze met bakerwten. Bak hem 20 min. , verwijder de bakerwten en bakpapier en bak nog 5 min.
  • Smelt de boter in een pan en smoor de knolselder 5 min. op een laag vuur. Roer er de crème fraiche door en stoof nog 10 min.
  • Neem de pan van het vuur, voeg de helft van de camembert, de pruimen, eieren en eierdooier toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Giet de vulling in de taartvorm, verdeel de overgebleven stukjes camembert erover en bak de taart 20 min. tot de taart stevig aanvoelt.
  • Neem de taart uit de oven en laat iets afkoelen. Serveer er bv een lekkere linzensalade bij.

Terug naar winkel
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging