Actueel
terug

Knolselderij en worteltjes in citroensaus

Een eenvoudig Judeo-Spaans gerecht met zoetzure smaak.

Ingrediënten

1 grote knolselderij (800 gr.)

3 grote wortelen (waspeen, winterpeen in de lengte vierendelen)

sap van 2 citroenen

3 theelepels suiker

zout en peper

4 eetlepels olijfolie (extra vergine) of plantaardige olie

2 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze

  • Schil en was de knolselderij en snijd in blokjes van een halve cm

  • Snijd de wortelen in stukjes van 2 cm

  • Doe wortelen en selderij in een pan met water, zodat ze net onder staan

  • Voeg citroensap, suiker en wat zout en peper toe

  • Laat de groenten op een laag vuur in 30 minuten heel zacht worden

  • Haal na 10 minuten het deksel van de pan zodat het water kan verdampen

  • Laat de groenten afkoelen en serveer ze ook koud, aangemaakt met olie en bestrooid met peterselie.


Terug naar winkel
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging