De Moestuin

Recept

Karamel-saus met citroen

Ingrediënten

1 citroen

150 gr. fijne kristalsuiker

150 gr. crème fraîche

75 gr. boter

3 soeplepels whisky

 

Bereidingswijze

  • Trek de gele schil in lange slierten (zie hieronder) van de citroen
  • Pers de citroen en houd 1 soeplepel sap apart
  • Doe de suiker in een grote pan met dikke bodem
  • Doe er het sap (minus de soeplepel), de citroenrasp en 10 cl water bij
  • Verwarm en laat het op een getemperd vuur koken tot er een licht goudbruine karamel ontstaat
  • Doe de crème fraîche, de boter, de whisky, en de apart gehouden lepel citroensap erbij
  • Roer 1 minuut door, op een zacht vuurtje
  • Giet door een zeefje in een sauskom (citroenrasp er uit)
  • Kan warm of op kamertemperatuur gegeten worden en is erg lekker bij vruchten-ijs en crêpes.