Recept
Karamel-saus met citroen
Ingrediënten
1 citroen
150 gr. fijne kristalsuiker
150 gr. crème fraîche
75 gr. boter
3 soeplepels whisky
Bereidingswijze
- Trek de gele schil in lange slierten (zie hieronder) van de citroen
- Pers de citroen en houd 1 soeplepel sap apart
- Doe de suiker in een grote pan met dikke bodem
- Doe er het sap (minus de soeplepel), de citroenrasp en 10 cl water bij
- Verwarm en laat het op een getemperd vuur koken tot er een licht goudbruine karamel ontstaat
- Doe de crème fraîche, de boter, de whisky, en de apart gehouden lepel citroensap erbij
- Roer 1 minuut door, op een zacht vuurtje
- Giet door een zeefje in een sauskom (citroenrasp er uit)
- Kan warm of op kamertemperatuur gegeten worden en is erg lekker bij vruchten-ijs en crêpes.