Recept
Hete bliksem
Ingrediënten
600 gram aardappelen (bijv. Junior)
500 gram appels (bijv. Zoete Bloemee),
1 grote ui
15 gram boter
peper en zout
Bereidingswijze
• Schil de aardappels en snijd in stukken.
• Pel de ui en snijd in ringen.
• Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukken.
• Kook aardappels, ui en appels in water met wat zout in ca. 20 minuten gaar.
• Giet het kookvocht af en bewaar dit.
• Stamp of prak (dan houd je nog wat appel in stukjes) de inhoud en maak het smeuïg met boter en wat kookvocht.
• Breng op smaak met peper en zout.
• Het gerecht wordt gloeiend heet gegeten; dat ‘hete’ heeft dus niet met pepers te maken.
• Als aanvulling kun je denken aan: piegelei, pittige saucijsjes, gehakt met Mexicaanse kruiden.