Actueel
terug

Hartige snijbiettaart

Ingrediënten

1 bos snijbiet

250 gram bladerdeeg

500 ml melk

3 eetlepels geraspte parmezaanse

kaas

zeezout

vers gemalen peper,

nootmuskaat

100 gram boter,

1 teentje knoflook

2 eetlepels bloem

2 eetlepels room.

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (stand 7).
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak.
  • Draai het deeg om en leg het in een bakvorm ( 28 cm), prik er met een vork gaatjes in.
  • Bedek het deeg met bakpapier en zet het deeg 10 minuten in de oven.
  • Was de bladeren van de snijbiet en hak ze in grove stukken.
  • Laat in een stevige pan 50 gram boter smelten en smoor de bladeren 5 minuten met het deksel op de pan.
  • Smelt in een steelpan de rest van de boter en doe er de bloem bij, laat dit mengsel al roerend enkele minuten koken.
  • Voeg de melk toe en laat inkoken tot een dikke saus.
  • Neem de pan van het vuur.
  • Voeg room, kaas en groenten toe en breng alles op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Vul de taart met dit mengsel en zet circa 20 minuten in de oven.
  • Om een goudbruin randje te krijgen, bestrijkt u de bovenkant van de taart met melk of eigeel.

 

Lijkt het je leuk om zelf de ingrediënten te oogsten van onze recepten? Kijk dan eens bij de informatie over ons zelfoogstabonnement. Zelfoogsten: wel de lusten, niet de lasten van een moestuin!


Terug naar winkel
Home
Zoek
Nieuws Contact Ligging